PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
Terima kasih kerana sudi singgah di sini :) Jemput tengok-tengok, kalau berkenan boleh order. Untuk produk yang lain, sila lihat di home :))

Latest product

Kami mempunyai banyak produk terbaru...Untuk melihat product terbaru sila click NEW! di bawah header..jangan lepaskan peluang untuk mencuba..

2014

Untuk tahun 2014 ni ingin berkongsi ilmu yg telah saya pelajari dengan anda semua...saya akan membuka class utk anda mempelajari menu yg terdapat di dlm blog ini...anda pilih module dan saya akan memberitahu jumlah yuran utk kelas tersebut...tq

Makaroni berlauk


Makaroni Berlauk..mmg sedap makaroni ni,sebab apa sedap..sbb salah satu ingredients ada krim..sy mmg suka...saya buat utk di bawak ke rmh uncle utk majlis makan2..resepi dari majalah..

Makaroni berlauk
Bahan-bahan-

2 ulas bawang putih-cincang halus
1/2 labu bawang besar-cincang halus
1/4 cm halia
1 sudu besar serbuk kari daging
1 sudu besar rempah beriani
1 biji tomato-cincang
300gm daging kisar (sy habiskan 1 bungkus 400gm)
Garam secukup rasa)
3
sudu kecil air
1 sudu kecil serbuk lada hitam
1 sudu kecil serbuk pati ayam
80 gm sayur campur

200gm makaroni-rebus hingga lembut
150gm susu
100gm krim tenusu
4 biji telur
150gm keju cheddar

Cara-

-Tumis bawang,halia & masukkan campuran serbuk kari dan rempah beriani. Kacau rta
-Masukkan tomato,daging,air & garam,kemudian kacau hingga garing.
-Masukkan lada hitam,pati ayam & sayur campur,kacau selama 5 minit.
- Gaulkan makaroni rebus dgn inti daging.
-Masukkan ke dalam bekas tahan panas.
Pukul susu,krim,telur,curahkan ke atas campuran makaroni tadi.
-Tabur keju parut di atasnya dan bakar pada suhu 180c sehingga masak.Kalau oven sy lebih kurang 45 minit..
-Sedia utk dingapp...