Nama kek ni Milky Marble kek.Tapi saya x marble kan,saya biarkan plain.Mmg sedap rasa kek ni.Kalau nak cuba saya sertakan resepi di bawah ni:
MILKY MARBLE CAKE
Sumber: Chef Norzailina Nordin
Bahan bahan
250 gm butter
230 gm gula castor
2 sudu teh ovallete
4 biji telur
270 gm superfine flour
1 camca teh baking powder
60 gm susu pekat
2 sudu besar serbuk koko
2 sudu besar susu segar
1 sudu teh chocolate emulco
Cara cara
1. Ayak tepung dan baking powder bersama sama dan ketepikan.
2. Putar butter, gula dan ovalette hingga kembang dan gebu.
3. Masukkan telur satu persatu dan teruskan memutar adunan.
4. Kaup balikkan tepung dengan adunan tadi dengan spatula atau senduk kayu.
5. Masukkan susu pekat dan gaul sebati.
6. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian, satu bahagian dicampurkan dengan serbuk koko, chocolate emulco dan susu segar. Gaul sebati.
7. Griskan loyang kek dengan butter, kalau suka boleh letak kertas minyak.
8. Tuang adunan sesenduk bermula dengan adunan warna asal kemudian diikuti adunan berwarna coklat. Buat silih berganti hingga habis adunan.
9. Panaskan oven, bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 45 -50 min atau sehingga masak bergantung pada oven masing masing.
10. Cucuk dengan lidi dibahagian tengah kek, kalau lidi ditarik keluar tidak melekat bermakna kek sudah masak.
11. Sejukkan sebelum dipotong. Sedia untuk dikmati dengan minuman kegemaran anda.